
Az úgy volt, hogy a fiam hazajött Karácsonyra Norvégiából. Hozott magával kész, mirelit palacsintát, amihez aztán nem nyúlt, mert ugye az édesanya nem üres hűtővel, és kopár asztallal várja a fiát! Nem volt alkalma elkészíteni.
Én meg elővettem, és ezt készítettem belőle!
Wokban sült zöldség: megolajozom a wokot, beledobom a magokat: koriander, római és normál köményt, most szárított csilipaprikát nem tettem bele, mert mindig meg akar fullasztani, azt szabadban szoktam elkövetni. Ezután fajtánként megpirítom a felhevített edényben a zöldségeket: hagymát, zöldhagymát és pórét. Majd a kelkáposzta csíkok jönnek. Ezután a sárgarépa, zeller, és karalábé meg fehérrépa együtt. Mindegyik fajtát, ha megpirult, kiszedem egy "gyűjtőedénybe". Végül ebben sózom, teszek hozzá őrölt borsot, kakukkfüvet, meg amit gondolok. Összekeverem.
A palacsintákat megolajozott tepsire fektettem, rákanalaztam a wokban sült zöldséget, kapott gey kevéske csiliszószt, összehajtottam, ment rá jó adag reszelt sajt, és be a sütőbe. Amikor a sajt ráolvadt, és egy picikét megpirult, kivettem, tálaltam. Csípős és édes csatnival ettük. Isteni volt!
4 megjegyzés:
Gratula, finomat készítettél. Ez természetesen működik tortillával, omlettel, iráni barbarival, arab lepénykenyérral stb. is. Próbáld ki!
Szia, régen írtam, mert régen főztem...
Omlettel már készítettem. A többit is kipróbálom!
Finom lehet, nagyon jól néznek ki!
Katalin, köszönöm, valóban az, és ami remek, hogy a zöldségek szabadon variálható!
Megjegyzés küldése