Most egy burgonyakrémlevest készítettem.
Közben az is eszembe jutott, hogy érdemes átnézni, ki mit blogol ki, milyen ételek vannak túlsúlyban. Ez akkor ötlött az eszembe, amikor átnéztem a receptjeimet.
Mert én úgy csinálom, hogy a gugli olvasóba teszem a blogokat, ott megnézem, és amelyik tetszik, arra kattintok, majd pdf fájlba nyomtatom a Print Friendly alkalmazással. És ezekhez a blogokhoz kommentelek is. A napokban végignéztem, hát levesből majd annyi van, mint másból. Ez is azt mutatja, hogy eléggé leveses vagyok. Meg az is, hogy a blogomban sok leves van.
Miként ez is:
A burgonyát karikára vágtam, mert az már tuti volt, hogy habart típusú leves lesz, bár habarás nélkül, és ebbe a krumplit csak karikára vágom.
Egy szál pórét felkarikáztam, olíva olajon megdinszteltem, rádobtam a burgonyát, megkevertem, majd felöntöttem a savóval. Sóztam, borsoztam, és majoránnát dobtam rá vagy két kávéskanállal, hiszen ez a lelke ennek a levesnek. Amikor a burgonya majdnem teljesen megfőtt, a felét kiszedtem, botmixerrel simára zagyikoltam a levest, adtam hozzá vagy két deci tejszínt (házit, annyi van, hogy nem tudok mit kezdeni vele, heti négy liter tejről! Éljenek a tehenek! Kép nincs!), és óvatosan visszatettem a burgonyakarikákat.
Felforraltam, tálaltam, az enyémet megszórtam egy kis finom csípős paprikával.
9 megjegyzés:
Ez is egy érdekes krumplileves, amit érdemes lenne kipróbálni! Nekem nincs savóm.
marisz57: tej-kefir keverék? Még sűrűbb is lesz tőle... Vagy csak egy kefir?
István, nekem tetszik a levesed:) Ki fogom próbálni. Én nagyon leveses vagyok:)
Róza, örülök, és jó étvágyat hozzá!
Ahogy a blogomon írtam, 2a halak nagy barátja vagyok", de hozzátehettem volna és a leveseknek.
Minden levest imádok, ezt is.
Babérlevél?
Nálunk elő sem fordulhat olyan nap,hogy ne együnk levest.
Én is készítek burgonyakrémlevest,csak én tejföllel.Savóm nekem sincs.
Rám számíthatsz,én nagyon örülök a leveses bejegyzéseknek.
Múltkor a céklaleveseddel szemeztem.Még sosem ettem,úgyhogy valamikor megfőzöm.
Fontosnak tartom, hogy leves is legyen az asztalunkon, talán még nem is találkoztam eddig olyan elkészítési móddal és hozzávalóval, ami ne ízlett volna. Bár életem legfinomabb levese volt tavaly az a húsleves, amit műtétem után jó pár nappal ehettem és a barátaink készítették és hozták beteglátogatás címszóval! Találékonyan hasznosítasz mindent úgy tűnik, hogy mindig találsz jó és finom megoldást :) Ez is tetsző, savót majd mással helyettesítjük...
Én nem vagyok nagy leveses, de a krémlevesek azért bármikor jöhetnek. Most is van a hűtőben egy kis brokkoli krémleves :)
wanna, van benne babérlevél, csak szétturmixoltam, a romjai a nagyobb kis izék a képen! :)
Tálaló: most azért nincs tejfel benne, mert van savó és tejszín!
Vicuska: A leves élet, erő, egészség, és ezt a barátaid is tudják!
Panna, ma víznapom van, de holnap krémleves lesz...
Megjegyzés küldése