Naná, hogy van bőven recept. Ezért többet összeolvasva készítettem el a sajátomat.
A nokedlit viszont úgy készítettem el, mint eddig soha! A receptet Sherpa konyhájában olvastam, és majdnem úgy is készítettem el.
Nos, jó háromnegyed kiló savanyú káposzta levét alaposan kifacsartam, és a káposztát apró darabokra vágtam, hogy ne legyenek hosszú szálak.
Egy jókora darab kolbászt (lágy kellett volna, de kemény, füstölt kolbászt hozott a bevásárlási illetékes) apróra vágtam, kevés olajon megpirítottam, majd a káposztát rádobtam, elkevertem, és fedő alatt puhára dinszteltem. A sóval csínján bántam, de a borsot nem sajnáltam tőle.
Amíg párolódott, elkészítettem a nokedlit:
A robotgép táljába ütöttem két tojást, adtam hozzá két deci tejet, és ugyanannyi szódát. Habosra kevertem, sóztam, majd elkezdtem a lisztet csurgatni hozzá. Amikor megfelelő sűrűségű lett, kiszaggattam. Nos, nagyon finom nokedlit kaptam, ezt beleforgattam a káposztába, tálaltam, és jól megettük.
Üdítő kaja karácsony és a sok húsétel után.
7 megjegyzés:
Óóóó,összefutott a nyál a számban:))
Most hallok róla először,és nagyon tetszik.A káposztás cvekedlivel haragban van azuram,de ez biztosan neki is ízleni fog,mert a savanyú káposztát nagyon szereti.Köszi!
Szívesen megkóstolnám! Boldog Új Évet kívánok!
Ilyet még nem kóstoltam, nem készítettem, de jól hangzik!
BÚÉK!
Hát én se ettem még ilyet, most csináltam először, és igazán finom!
A sztrapacskát ismerem savanyú káposztával, bár szeretem, de mégis ritkán készítem. Ezzel a verzióval nem találkoztam még, de a férjem nagymamája főzte, ő ismeri, azt mondja, finom ám!
A nagyanyósnak igaza van! :)
Káposztás nokedliról eddig még nem hallottam, de a káposztás cvekedli mintájára el tudom képzelni.
Lehet, hogy egyszer kipróbálom.
Addig is BUÉK!
Megjegyzés küldése