
Paprikával, paradicsommal, füstölt juhsajttal valamint egy "korbáccsal" tálaltuk

50 dkg darált marhahús, 50 dkg darált sertés (ez zsírosabb legyen), ha van egy kis darált bárány vagy birka, azt is nyugodtan add hozzá, egy nagy fej hagyma, só, bors, egy-két gerezd fokhagyma, egy kávéskanál szódabikarbóna.
A tálaláshoz paradicsom, zöldpaprika, felszeletelt kaskavál sajt, ha nincs, akkor kecske vagy juhsajtot is adhatunk hozzá. 1 palack vörösbor, mert sütés közben megszomjazik a sütőmester!
Elkészítése:
A darálthúsokat és a hagymát a sóval és borssal és szódabikarbónával összegyúrjuk, 8-10 cm-es rudakat formázunk, roston, faszén fölött sütjük meg. Kaskavál sajtot adjunk mellé, valamint zöldpaprikát, paradicsomot és puha kenyeret. Vörösbor illik hozzá.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!
11 megjegyzés:
Klassz recept. Szívesen bevállalnám. A grilleződ nagyon tetszik. Saját gyártmány?
A "grillezőm" a barátomé, de várhatóan lesz nekem is valami ilyesmi...
Tényleg nagyon jó a recept.
A grillezőt lehet, mi is leutánozzuk:))
Csak tessék, méretet nem tudok adni...
Én eddig csak más által készített mititeit ettem, nekem is ízlett! Jó a barátod grillezője! Az is tetszik :)
És mi tart vissza, hogy süssél?
:D most már semmi! Recept mentve!
hű, most betolnék 1-2 darabot.
anno gyerekkoromban azt tanultam, hogy a miccs 1/3 disznó, 1/3 marha és 1/3 birkahúsból készítendő.
most már legközelebb meg is kérdem a vágóhídas havert, hogy amit tőle szoktunk vásárolni az hogy is aránylik, mert nekünk az a befutó.
grillező szuper, de hálisten nem kell irígyelnem.
Hát, ilyesmit azóta én is hallottam!
István, nézz be hozzám légy szíves :)
Megyek, nézek!
Megjegyzés küldése