Most elmondok egy sztorit a hajós élményeim közül, ami igaz tengerész történet.
Ha azt mondod, hogy már hallottad, mint viccet, akkor ez előfordulhat, de tény: 1973-74-ben a Hévíz tengerjárón voltam, és ott történt meg az eset:

A kuksi (szakács) tatárbeafsteaket készített. Ez ugye nem kimondottan népi eledel kis hazánkban, és van aki így, van aki úgy szereti. Ezen azt értsd, hogy van aki (mint én is) szereti a saját ízlése szerint összekutyulni, és vannak, voltak a hajókon olyanok, akik a szakács által összedolgozva kérték az alkatrészeket.
Nos az egyik kezdő tengerész, neve nem érdekes, az viszont igen, hogy valahonnan nagyon, de nagyon faluból jött, turkál a tányéron, toszogatja az összedolgozott darálthús halmot, és halkan morog a bajsza alatt:
- Franc* az ilyen lusta szakácsba, nyersen adja a fasírtot...
-----------------------------------------------------------------------------------------
* ide tessék sokkal tengerészesebb jelzőt gondolni
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése