A receptet Seafalconné hozta a Bevezetés a gabonakonyhába című könyvecskéből, ő is készítette el, de én fotóztam, és teszem ki a netre, így aztán közösnek számít (ja, és én jóval többet ettem belőle...)
Tehát, hogyan járj el:
Megpucolod a csicsókát, és kockákra vágod. Egy jó vastag pórét karikákra szelsz és olajon megpárolod, és zabpehelyliszttel meghintve felengeded vízzel.
Fűszerezed: babérlevéllel, sóval, fehér borssal. Hozzáadod a tejszínt. Felteszed, s ha már két-három perce forrt, akkor adod hozzá a csicsókát.
Most nagyon fontos eljárás következik! Azt mondod:
- Lekapcsoljam a gázt? - és nyúlsz a kapcsoló felé. De nem kapcsolod le.
- Ne kapcsoljam le? - kérdezed, s megrázod a fejed.
- Vagy mégis lekapcsoljam? - s valóban lekapcsolod. Ennyi forrás a csicsókának pont elég.
Most lefedve 15 percre félreteszed. Fedő alatt főzés nélkül megpuhul a csicsóka. Petrezselyemmel meghintve tálalod. (Nekünk speciel nem volt itthon...
Itt egy olyan változatot láthatsz, amikor lila hagymából készült és burgonyakockákat vágtunk bele.
Nagyon jó étvágyat kívánok!!!
5 megjegyzés:
Na, tessék, itt a válasz, uram!
Az én blogom válaszán is megtalálhatod!
Elnézést a hőmérség Fahrenheit, és a szelciusnak semmi köze a recpthez, könnyen átlehet forditani. Egy év óta, te vagy az első aki felhozta nekem ezt a problémát. Máskülömben a TRANSLATE választás is lehet használni a blogomon. Köszönöm hogy a figyelmemre hoztad!
Elisabeth said...
Na tessék "Böske"...te is megkaptad a magadét!
Jól van Mr. Seafalcon, itt van az egész chart, remélem hogy csak ez az egy hiba, de nem is merem kérdezni hogy egyáltalán tetszett-e vagy sem?...de nem is várom a választ, igy is megkaptam amit megérdemeltem, jajj hát ki hagytam a celsiust...ezer bocsánat!
Gas Mark Fahrenheit Celsius Description
1/4 225 110 Very cool/very slow
1/2 250 130 ---
1 275 140 cool
2 300 150 ---
3 325 170 very moderate
4 350 180 moderate
5 375 190 ---
6 400 200 moderately hot
7 425 220 hot
8 450 230 ---
9 475 240 very hot
A blogodban válaszoltam...
Nagyon szeretem a csicsókát, ameddig Budapesten éltünk, előszeretettel fogyasztottam, de itt Kolozsváron nem látok :(
Érdekes, azt hittem Erdélyben mindenki ismer és használja...
Pedig, rendszeresen piacon vásárolok, de még eddig nem találkoztam vele! Lehet Erdély ezen részén nem is terem?
Megjegyzés küldése