
Salátát nyilván nem. Rántani? Főzelék? Olyant nem hallottam, de aki főzött már, szólhat!
Nos, meg kell tölteni! Az asszony neki is állt.
Kettévágta, kibelezte, majd forró vízbe dobta, és nagyjából öt-nyolc percig főzte.
Utána főtt rizshez adta a kivájt belet, amiből persze a magokat kiszedte. Összekeverte a tegnapi nyúlpaprikás maradék szaftjával, vágott hozzá némi friss paradicsomot, paprikát, no meg bazsalikomot, petrezselymet, összekeverte és megtöltötte a két felet. Mellé szórta a magokat, majd

Sajt azért nem került a tetejére, mert nem volt itthon, és azért nem mentünk be Kisbérre. Viszont a sült magokkal megszórtuk, és kiderült, az is nagyon finom!
Nem kell aggódni, hogy milyen nagy adag, négyen voltunk rá, elfogyott, finom volt, ha a te kertedben is nő ekkora, akkor csinálj belőle ilyet.
Itt a vége, fuss el véle.
4 megjegyzés:
én kb. kéthetente csinálok cukkinifőzeléket :-)
Jaj de jó! Akkor én is főzeléknek készítem a nagyobbat!
Ugyanúgy csinálom,mint a tökfőzeléket,nagyon finom,de szoktam tenni a hagyományos lecsóhoz is.
enyém meg ilyen:
http://lillafoz.blogspot.com/2010/10/fokhagymas-cukkinifozelek.html
Megjegyzés küldése