
Pár hónapja nagyon rákaptunk a zöldségkrém levesekre. A honlapomon ezt majd a "konyhai egyperces" kategóriába teszem ki, ahova azok az ételek kerülnek, amik elkészítése nem igényel különösebb magyarázatot.
Valamikor tavasszal szerettünk bele a megfőtt zöldség összeturmixolva levesekbe. Nagyon szeretem a zellerkrém, a brokkolikrém, a karfiolkrém leveseket, most is az elsőt, a zellerkrémet készítettük el.
Ennek az a forsza, hogy semmi kunszt nincs benne.
A zöldséget megfőzöm (vegeta és só kíséretében), majd összeturmixolom, és kész. Nincs rántás, nincs habarás, teljességgel natúr, és igazi krém, ha mindegyikbe belefőzöl két szem burgonyát, ami jól sűríti őket.
Ma a szín miatt két sárgarépa is belekerült.
És a feleségem nagy találmánya volt a levesbetét: kukoricapehely!
Csuda finom, és csuda egyszerű.
Főzzetek sokat, mert a tetejébe egy diétás szakember se fogja egészségtelennek nevezni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése