
Hozzávalók:
25 dkg. grízes liszt,
20 dkg. porcukor,
2 egész tojás,
4 dl. tej,
1 csomag sütőpor,
50 dkg. tehéntúró, mazsola,
10 dkg. vaj.
A lisztet összekevered a cukorral és a sütőporral, a tepsit 5 dkg. vajjal kikened. (Jó vastagon!) Ráteszed a lisztes keverék felét, majd az összetört túrót, mazsolát és a visszamaradt lisztes keveréket. Végül az egész tojást elkevered a tejjel, ráöntöd a masszára, majd rácsepegteted a megmaradt vajat. Közepes hőfokon pirosra sütöd.
Ez volt az alaprecept. Az asszonykám hozzátett vízben áztatott aszalt áfonyát. Csuda finomságos!
1 megjegyzés:
Az első mondatot az én férjem is gyakran emlegeti:)))
Amúgy nem csodálom-áfonyával megfejelve a túrósbéles, hmmmmm, nem rossz, határozottan ínycsiklandozó!!
Grat a feleségnek!
Megjegyzés küldése