Tehát megraktam a tüzet, és hogy a szeles front ne kavarhasson be, ezért a kiselejtezett fürdőszobai bojler tűzterét állítottuk be a bográcsoló tűzrakóba. (4. sz. kép) A biztonság kedvéért odaállt a menyem jelölt is, hogy láthassuk, ez nemzetközi bográcsolás (lévén a kislány nem magyar, olyan egzotikus országból való, ahol nem ismerik ezt az ételt! 3. sz. kép)

A hozzávalók tekintetében mérvadó a 2. sz. kép. És kérem ment a bográcsba a zsír, a szalonna, s miután a zsírja kisült jött a hagyma, majd a dinsztelés után a kolbász következett. A paprika és a padlizsán egyszerre lépett a főzőedénybe, hogy kis idő múltán a paradicsom is kövesse. Ezután arra kellett csak ügyelni, hogy a parázs állandóan szépen izzon, nem kell láng, az a jó, ha szépen rotyog a lecsó.
Mielőtt elkészült a fiam egy óvatlan pillanatban nyakon öntötte vagy két deci vörösborral, hát nem lett rosszabb...
Furcsa, de nem maradt estére. Nem tom, miért de így történt!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése