Tehát akkor kimégy a kertbe, és összeszeded a hozzávalókat:
2 sárgarépa, 2 fehérrépa, egy kis zeller, 2-3 szem közepes krumpli, zöldbab, zöldborsó egy-egy maroknyi (a zöldborsó kifejtve), egy karalábé, egy közepes paradicsom, egy paprika, és ha úgy gondolod egy kis fej karfiol negyede.
Petrezselyem és zeller zöldje.
Két csapott evőkanál liszt, pirospaprika, bors.
Egy csirke aprólékja, és esetleg még némi kiegészítés.
Három tojás sárgája, tejföl.
Most nekifoghatsz:
Mindent egyforma nagyságúra kockázz (amit kell és lehet).
Olajon pirítsd meg az aprólékot, majd add hozzá a zöldségeket a paprika és a paradicsom kivételével. Sózzad, és dinszteld meg. Ezután szórd meg a liszttel, paprikázd, borsozd, és öntsd fel vízzel. Ha felforrt, add hozzá a paprikát, paradicsomot és a zeller és petrezselyemzöldet. Alacsony tűzön főzd meg.
Ha kész, keverd el a tojások sárgáját a tejföllel, merj belőle a tányérba, és erre szedd a levest.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése