Tehát meggugliztam a naant, az indiai kenyeret, és másfél millió receptet kaptam... Ez lett abból, amit olvastam:
Nagyon sok recept élesztős, én ezt kihagytam. Nagyjából fél kiló liszthez, 2 evőkanál vajat (olvasztottat) (ghí helyett), sóztam, majd egy kis doboz joghurttal rugalmas tésztát gyúrtam belőle. Miután a tészta összeállt, még pár percig gyúrtam (mielőtt nekikezdtem gyúrni-dagasztani, olajjal megkentem a tésztát), majd letakarva pihentettem. Sütés előtt fél centi vastaggá nyújtottam az öklömnyi tésztalabdacsokat és szárazon kisütöttem egy serpenyőben. A kész kenyeret megkentem gyömbéres fokhagymával, és teához fogyasztottuk.
Jó étvágyat hozzá!
8 megjegyzés:
Kipróbalom, főleg akkor jó, ha az embernek nincs elég kenyere otthon es lusta elmenni vásárolni. Gondolom a tea is nagyon illik mellé.
meg a sör is! :-)
Nagyon szeretem! Mi mindent képesek vagyunk mellé enni sajt dzsem stb...:)
Az a baj, hogy az ember elfeledkezik néha dolgokról. Ilyen ez a kenyerem, de most eszembe juttattad... Valóban, mindenhez jó, sőt még magában is, csak úgy fokhagymásan.
Egy kis olajban sült húsi egy kis savanyúság majonéz, ketchup :) Olívabogyó esetleg és kész is a finomság.
megint érdemes volt visszatalálnom ide :) nem tudtam soha hogy hívják ezt, ezért nem is próbáltam meg guglizni. de ajszem kipróbálós ez a recept.
Köszönöm szépen a receptet! Nagyon tetszett, ezért elkészítettem, sikerült :) Szívesen csatolnék róla fotót, de itt nem látom a lehetőséget :(
Gratulálok és további sok sikert kívánok a munkáihoz!
Az ember mindig örül, ha jó visszajelzést kap!
A dolog pikantériája az, hogy holnapra naan kenyeret kellene csinálnom egy curryhoz, és kerestem receptet... nem emlékeztem, hogy a blogomban van! :-)
Megjegyzés küldése