|
A csirkeszárnyak bepácolva |
Ez egy teljesen nemzetközi fogás, mert a csirkeszárnyat wokban, ázsiaisan készítettem, az almacsatni indiai és a bulgurnak is van nemzetisége, valahol tőlünk keletre vagy délkeletre...
|
kész a csatni |
|
a bulgur megfőve |
A csirkeszárnyakat előbb bepácoltam: megsóztam, kevéske szurokfüvet (oregano), borsot, bővebben curryt és cayenne borsot (csili) szórtam rá, majd meglocsoltam szójaszósszal, kapott három spricc balzsamecetet, két kanál mézet és megszórtam szezámmaggal. Összeforgattam, állni hagytam legalább két órán keresztül.
Közben a csatnit készítettem el: ghee híján vajat olvasztottam, rádobtam az apróra kockázott almát, kapott egy kiskanál fahéjat, két evőkanál cukrot, és egy púpozott kiskanál csilit. Kevéske vizet is adtam hozzá, és elkezdtem főzni. Elfőtte a vizet, ekkor kevés fehérborral pótoltam, majd amikor másodszor is besűrűsödött, lekapcsoltam alatta a gázt.
|
sül a csirkeszárny a wokban |
Közben a bulgurt is megfőztem: vizet tettem fel (két deci), amikor felforrt, beleszórtam (10 deka), öt percig főztem, lekapcsoltam, hagytam, hadd szívja magába a vizet.
Na, most már lehet a csirkét sütni. A wokot jól felhevítettem, tettem bele olívaolajat, majd zutty, bele a húsokat a páccal egyetemben. Nagyjából 6-8 perc alatt készült el.
Jó étvágyat hozzá! Ja, az étvágyat csak fokozza, ha a csatni borát iszod hozzá, én ehhez 2008-as Nagy-Somlói furmintot használtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése