Csirkemellsaláta, vagy Liptai Klaudia melle? A kérdés így vetődött fel a minap, amikor az ORFI büféjében nézegettem az újságos standot, és nem a Playboyt vettem le, hanem egy főzős magazint. Ott láttam egy előételt, ami pulykamellsaláta névre hallgatott.
Az alábbi recept alapötlete onnan való, de persze alakítottam rajta, mert csak így az igazi.Ha saláta, akkor diétás, nem? Tehát mi az első, amit az ember elővesz. Természetesen a szalonna. Jóféle kolozsvári, jó húsos. Apróra vágtam, kevés olajon megpirítottam, s amíg sült felkockáztam egy szelet rozskenyeret. Ezeket a kockákat megpirítottam. Jól felszívja a kenyér a zsírt, és a szalonna abszolút száraz marad, tehát diétás. A rozskenyér meg amúgy is az!
Ezután a csirkemellet kockáztam fel, kevés olajban szépen kifehérítettem, megszórtam egy kis provance-i fűszerkeverékkel, s egy csipetnyi sóval.
Amikor kész volt, a tányérokra halmoztam egy zacskó vegyes salátát, erre jött a kenyérkocka, majd a csirkemell. Körítettem még kevéske zöldpaprikával, kígyóuborkával, s a sajátomra aprítottam még két darab csilit az erősebb fajtából.
Mindezt meglocsoltam olívaolajjal, balzsamecettel, sóztam, borsoztam, és jól megettem!
Tégy te is így!
Nagyon gyors és finom vacsora!
Jó étvágyat kíván a Hajóka!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése