Hozzávalók:
Egy fej lila hagyma, és három gerezd fokhagyma
Mindkettőt vékony szeletekre vágtam.
15 dekagramm Szirén juhsajt, de alkalmas a feta jellegű sajtok bármelyike, ez kevésbé sós és kevésbé leves.
Elsőként elkészítettem a besamelmártást. Vajon egy kanál liszttel, és annyi tejjel, amennyit felvesz. Mivel nem volt itthon szerecsendió, ezért a hozzávalók közül hiányzik, de te feltétlenül tegyél bele!
Utána a spenót következett. Feltettem a hagymát, üvegesre dinszteltem, hozzáadtam a fokhagymát. Két perc múlva rátettem a spenótot. A labdacsokat eldolgoztam, hozzáöntöttem a besamelt, három kanál tejfelt, és mivel nekem sűrű lett, ezért egy kevés tejjel hígítottam.
Egy csapott kávéskanál kristálycukrot, és két evőkanál balzsamecetet tettem bele (ahova ecetet teszek, oda egy lehelletnyi cukrot is).
Amikor már majdnem kész volt (és nem igényelt figyelmet), akkor tettem fel a tésztát.
Egy spanyol révkalauztól hallottam, hogy a spanyolok a tésztát úgy főzik, hogy a főzési időt egy kicsit lerövidítik (ami a zsacskón van, ezen 5-6 perc volt) és a főzővízben hagyják egy kicsit állni. Öt percet főztem, és három percet állt, mielőtt leszűrtem volna.
És nehogy lemossad a kész tésztát! Elég, ha lecsepeg, máris teheted az asztalra.
Tálaláskor elsőként a tészta, rá a spenót, és a tetejére a juhsajt, kicsit elmorzsolva.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése