Az úgy volt, hogy egy hetet Máltán töltöttünk október elején. A szállóhoz legközelebbi buszmegálló mellett volt egy kis gyorsbüfé, csak sült tésztás dolgokat lehetett kapni. Ott láttam a Spinach & tuna pie-t, és ugye nem lehet semmit kihagyni, ami ínycsiklandozó és szokatlan.
A képen a világoskék épületben van a gyorsbüfé (fast food)...
Egy kis fej hagymát olivaolajon megdinszteltem, később három gerezd fokhagymával gazdagítottam, majd hozzáadtam a spenótot, sóztam, borsoztam és szerecsendióztam. Felfőztem, majd hozzáadtam a tonhalat, végül tejfelt kevertem bele, s a kifőtt spagettire szedtem három-négy kanállal, megszórtam reszelt sajttal és... még jó, hogy lefényképeztem, mert perceken belül írmagja se maradt. Akik most kóstólták először (a két fiam), azt mondták, amit én is: ki hitte volna, hogy a tonhal és a spenót így passzol egymáshoz!
7 megjegyzés:
Kedves Hajóka!
Nagyon kíváncsivá tettél, amikor azt írtad, elkészítetted valamelyik receptemet. És itt jönnek a kérdések: Melyiket? Egyszerű volt? Ízlett?
Várom válaszod: Zsuzsi
A tejfölös pompos volt, amit elkészítettem, kedves Zsuzsi, ráadásul vendégeknek, sajnos egy baja volt, hogy hamarabb elfogyott, mint lefényképezhettem volna.
Csak annyit változtattam, hogy a pórét használtam hagyma helyett, de ez nem lényegbeli (mert az volt itthon).
Hogy jó volt-e? Hát persze. Én most kihagytam mindenféle szalonnát, mert vegetariánus vendégeink voltak (az ő kedvükért gombát tettem rá, megforgatva grill fűszerkeverékben, és meg kell mondjam, elvitték a receptet!
Üdv: Hajóka
Köszi:o))!
Megjegyzés küldése