A szalvétagombóc egy őrült nagy siker! Amikor először elkészítettem, magam se gondoltam, hogy ennyire finom lesz. Azóta többször is elkészítettem, és mindenki szereti.
Akkor nézzük:
Hozzávalók:
25 dkg szikkadt zsemle, 2 ek. liszt, 15 dkg vaj, 6 dkg bacon szalonna, 1,5 dl tej, 3 tojás, só, petrezselyem. Ugye mondanom se kell, hogy ez is kenyérbélből készül, mert hol kapsz zsemlét? Legközelebb Lengyelországban, ott még van finom, harapható, aminek van anyaga és nem levegő belül, és nem borotvaéles burok kívül...
Elkészítése:
Az apróra vágott zsemlét egy tálban összekeverjük a liszttel. 6 dkg vajat felforrósítunk egy serpenyõben, majd az apróra vágott szalonnát aranysárgára pirítjuk benne, és a zsemlekockára öntjük. A tojást a tejjel felverjük, megsózzuk és a zsemléhez adjuk. Mindezt jól összekeverjük, jól összenyomkodjuk, és fél órán át a hűtõszekrényben pihentetjük. Ezután a masszából egy nagy kerek cipót formázunk, belecsomagoljuk alufoliába és enyhén sós vízben kb 30 percig fõzzük. Kivesszük a fóliából és cikkekre vágjuk, mint a dinnyét. Tálon elrendezzük és barnulásig forrósitott vajjal leöntjük, petrezselyemmel megszórjuk.
Nagyon finom vadas mellé köretnek.
Ha ezekbõl a mai, semmitérõ, ízetlen, "anyagtalan" zsemlébõl készíted, akkor sokkal több kell, mert kinyomod belõlük a levegõt, ami a zsemle 90%-a. Ajánlom, hogy kenyérbõl készítsd, és tovább tartsd hűtõben!
Akkor nézzük:
Hozzávalók:
25 dkg szikkadt zsemle, 2 ek. liszt, 15 dkg vaj, 6 dkg bacon szalonna, 1,5 dl tej, 3 tojás, só, petrezselyem. Ugye mondanom se kell, hogy ez is kenyérbélből készül, mert hol kapsz zsemlét? Legközelebb Lengyelországban, ott még van finom, harapható, aminek van anyaga és nem levegő belül, és nem borotvaéles burok kívül...
Elkészítése:
Az apróra vágott zsemlét egy tálban összekeverjük a liszttel. 6 dkg vajat felforrósítunk egy serpenyõben, majd az apróra vágott szalonnát aranysárgára pirítjuk benne, és a zsemlekockára öntjük. A tojást a tejjel felverjük, megsózzuk és a zsemléhez adjuk. Mindezt jól összekeverjük, jól összenyomkodjuk, és fél órán át a hűtõszekrényben pihentetjük. Ezután a masszából egy nagy kerek cipót formázunk, belecsomagoljuk alufoliába és enyhén sós vízben kb 30 percig fõzzük. Kivesszük a fóliából és cikkekre vágjuk, mint a dinnyét. Tálon elrendezzük és barnulásig forrósitott vajjal leöntjük, petrezselyemmel megszórjuk.
Nagyon finom vadas mellé köretnek.
Ha ezekbõl a mai, semmitérõ, ízetlen, "anyagtalan" zsemlébõl készíted, akkor sokkal több kell, mert kinyomod belõlük a levegõt, ami a zsemle 90%-a. Ajánlom, hogy kenyérbõl készítsd, és tovább tartsd hűtõben!
4 megjegyzés:
Süss magad zsemlét, egyáltalán nem nehéz. A tuti recept (a tészta, persze):
http://gportal.hu/gindex.php?pg=5522531
Megtaláltam, nagyon jókat láttam, ennek örömére kitettem a paprikáskiflim receptjét!
Egyszerű és nagyszerű!!!
Az ám! Csak olvass, és fedezd fel a blogot!
Megjegyzés küldése