Paprikával, paradicsommal, füstölt juhsajttal valamint egy "korbáccsal" tálaltuk
Hozzávalók:
50 dkg darált marhahús, 50 dkg darált sertés (ez zsírosabb legyen), ha van egy kis darált bárány vagy birka, azt is nyugodtan add hozzá, egy nagy fej hagyma, só, bors, egy-két gerezd fokhagyma, egy kávéskanál szódabikarbóna.
A tálaláshoz paradicsom, zöldpaprika, felszeletelt kaskavál sajt, ha nincs, akkor kecske vagy juhsajtot is adhatunk hozzá. 1 palack vörösbor, mert sütés közben megszomjazik a sütőmester!
Elkészítése:
A darálthúsokat és a hagymát a sóval és borssal és szódabikarbónával összegyúrjuk, 8-10 cm-es rudakat formázunk, roston, faszén fölött sütjük meg. Kaskavál sajtot adjunk mellé, valamint zöldpaprikát, paradicsomot és puha kenyeret. Vörösbor illik hozzá.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!
11 megjegyzés:
Klassz recept. Szívesen bevállalnám. A grilleződ nagyon tetszik. Saját gyártmány?
A "grillezőm" a barátomé, de várhatóan lesz nekem is valami ilyesmi...
Tényleg nagyon jó a recept.
A grillezőt lehet, mi is leutánozzuk:))
Csak tessék, méretet nem tudok adni...
Én eddig csak más által készített mititeit ettem, nekem is ízlett! Jó a barátod grillezője! Az is tetszik :)
És mi tart vissza, hogy süssél?
:D most már semmi! Recept mentve!
hű, most betolnék 1-2 darabot.
anno gyerekkoromban azt tanultam, hogy a miccs 1/3 disznó, 1/3 marha és 1/3 birkahúsból készítendő.
most már legközelebb meg is kérdem a vágóhídas havert, hogy amit tőle szoktunk vásárolni az hogy is aránylik, mert nekünk az a befutó.
grillező szuper, de hálisten nem kell irígyelnem.
Hát, ilyesmit azóta én is hallottam!
István, nézz be hozzám légy szíves :)
Megyek, nézek!
Megjegyzés küldése