Szétvágva a sajtos tejfeles, hátul a lepirítottak |
A recept nagyon egyszerű: készítesz egy krumplis gombóctésztát, kinyújtod és ráteszel valami jóféle füstölt kolbászdarabokat. Gombócot formázol, és kifőzöd. A néni hagymás zsírral locsolta meg, mi más módon ettük. Egy részét tepsibe tette a feleségem meglocsolta tejfellel és egy kis sajtot is reszelt rá.
A másik adagot pedig serpenyőben pirította meg.
Amiben eltért a klasszikus krumplis gombóc recepttől az volt, hogy a tésztába tett egy tojást is. Laktató étel!
Vendégeinknek nagyon ízlett! Persze az is hozzájárult a sikerhez, hogy a hét végén - mivel Nagyszékelyben voltam általános iskolai osztálytalálkozón - hazafelé jövet átjöttünk Cecén, és az út menti árusoktól vettünk finom házikolbászt, ami amúgy jóval olcsóbb, mint bármelyik bolti "minőségi". Ezt ugye nem páclében füstölik, és nem tapad a szájpadlásodhoz a sok húspótló adalékanyagtól. És ugye a cecei paprika minőségi, azt is vettünk, meg füstölt szalonnát is de ezek nem tartoznak szorosan a recepthez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése