1/2 kg. tengeri hal, filézett vagy haltörzs darabok, 1 sárgarépa lereszelve, 2-3 szem burgonya, apró kockákra vágva, 1 kis fej hagyma nagyon finom kockákra aprítva, kapor, só, bors
Elkészítése:
A sárgarépát lereszelem, a hagymát apró kockára vágom, a burgonyát is. Nagyon kevés olajon megdinsztelem a zöldségeket, felengedem másfél liter vízzel. Sózom, borsozom. Amikor már majdnem megfőtt minden, akkor adom hozzá a halat. Egyet rottyan és lezárom, és ekkor adom hozzá a kaprot. Mire tálalható, a hal is puha. Én a halat, mivel filézett szeletek voltak, csíkokra vágtam.
Ha megtejfelezed, akkor nem csinálsz rosszat, én a maradékot ettem így másnap.
Ezt több szakács repertoárjában is szerepel, nekem Szergej Kovtun, a Johanne szakácsa mondta el, hogyan készíti.
2 megjegyzés:
Üdv a fedélzeten, már jó régen hallottam felőled!
Biztos finom ez a leves, én Finnországban ettem hasonlót lazacból, kaporral. Benne főznek diónyi krumplikat, a lét üresen eszik, másodiknak pedig a lazacot kaporral, krumplival és az ő jó sűrű tejfölükkel. Isteni.
Az a helyzet, hogy most (két éve) vidéki házunkat újítjuk fel és afféle körülmények között az ember nem igen főz...
De azért hamarosan jön más is...
Megjegyzés küldése