Vajon piríts meg kardamom, római kömény és ánizsmagot. Dobd rá a kockára vágott (3 db) burgonyát, (1 szál) sárgarépát, dinszteld meg. Szórd meg liszttel, majd öntsd fel íróval. Mikor a burgonya félig puha, add hozzá a karfiolt és a mirelit zöldbabot. Mielőtt lezárod egy kiskanál kurkumával színesítsd. Én mindig adok hozzá egy kevéske illatos ecetet (ma például balzsamecetet, de finom a tárkonyecettel is!)
Én nem íróval készítem. Két liter tejet felforralok, adok hozzá egy kiskanál vízben feloldott citromsavat. Ez összekapja, leszűröm, és ezzel a savóval készítem a levest. A túróból sajt lesz. Csak holnap, de ha időben készítem, akkor ezt a sajtot kockára vágom, és megsütöm, s bele a levesbe.
Hidegen és melegen egyaránt nagyon ízletes.
Jó étvágyat.
1 megjegyzés:
Ez tetszik kifogom próbálni!
köszönöm a receptet:)
Megjegyzés küldése