A mángold nem igazán közismert zöldség, pedig nagyon finom. Piacon még sosem láttam, üzletben nem találkoztam vele. Ha kipróbálnád, akkor nincs más hátra, mint a kiskert. Egy sornyi több, mint elég.
A kertemben ültettem egy sornyit. A fele világoszöld, a folytatása vörös nyelű, haragoszöld.
A levele halványan emlékeztet a spenótra, bátran elkészíthető főzeléknek. Az asszonykám azt találta ki, hogy az ilyen hatalmas leveleket a Jóisten arra találta ki, hogy abba göngyöljük a tölteléket vagy bármi mást. Ő virslit tekert bele, de rántottával is megtöltötte. Sajttal megszórva igazán isteni kaja!
Nemcsak a levele, de a levélnyél is felhasználható. Gyengén megpárolva fogyasztható, de akár nyersen is.
Ha zöld salátát készítek, akkor mindig vágok bele mángoldnyelet és levelet is!
3 megjegyzés:
Még soha élőben nem láttam, csak így képen, ebből következik, hogy nem is ettem, szóval spenót ízű, akkor jó lehet tényleg, és a szárának az íze???? az is spenótos????
Milyen kreatív a feleséged, és milyen guszta a virsli belecsavarva:-)))
Most már biztos, hogy jövőre vetek mángoldot... A spenótot is szeretem.
Nagyon guszta ételt készítettél!
Anikó, ki kellene próbálni! Most az asszony rétegezi hússal és rizzsel, az is nagyszerű!
Róza, két-három magot egymás mellé, fészekszerűen, és meghálálja a locsolást!
Megjegyzés küldése