A kerek sajtokat kettévágtam, tejben megforgattam, majd lisztben. Most jött a "tojásfürdő", majd a prézli, és megint tojás és megint prézli. Magyarán duplán bundáztam, ahogyan az olvadékony sajtokat szokták, ha kirántják. Ezután ment bele a fagyasztóba, mert ez is egy trükk a sajtok rántásánál: a burok megsül, mire a sajt észbe kap, már nem tud kifolyni!
Közben elkészítettem a párolt rizs, ahogyan szoktam: olajon megdinsztelek egy kis fej apróra vágott hagymát, majd arra megy a megmosott bögrényi rizs. Ha kifehéredett, akkor megszórtam házi ételízesítővel, sóztam, majd felöntöttem kétszeres mennyiségű vízzel. addig pároltam fedő alatt, amíg elfőtte a vizet, utána levettem, hogy kipárologjon belőle a maradék.
A sajt mellé bodzalekvárt tettem, igazán finom ebédünk lett!
4 megjegyzés:
megint okosabb lettem :) ezt még nem is hallottam, hogy mélyhűtőbe hajítom, de ki is próbálom. minő véletlen h még sajtom is van itthon. amit meggrillezni szántam, de most gusztust kaptam a rántottra.
Nyerv, ugye, hogy érdemes olvasni a blogom! :-)
há'hogyne :) már rá is szoktam oszt jövök vissza, mint a bumeráng:)
nyervi, helyes! :-)
Megjegyzés küldése