Sajtgombóc leves |
Hozzávalók:
5 deka reszelhető sajt,
egy tojás,
két csapott evőkanál liszt,
1 liter víz,
ételízesítő,
tejfel a habaráshoz,
só, fehér bors,
kapor vagy petrezselyemzöld vagy medvehagyma
Először elkészítjük a galuska masszáját.
A tojásban sózás után simára kevered a lisztet, hozzá adod a reszelt sajtot, és tíz percre a hűtőbe teszed. Amíg pihen elkészül a "leves":
A lábosba szórod az ételízesítőt, hozzáadsz két evőkanálnyi olajat, felengeded a vízzel. Az asszony ezt saját zöldségkrémmel helyettesítette, hozzáadott egy tyúkhúsleves kockát a vízhez, és felforralta. Ezután beleszaggatta a galuskákat, amint feljött a leves felszínére kész is volt. Ezután behabarta. Lehet a levesre szórni frissen vágott kaprot vagy petrezselyemzöldet, de én medvehagymát tettem rá!
Nagyon finom!
3 megjegyzés:
Na, majdnem egyre járt az eszünk, hasonlót főztem. Nálunk sincs ebéd leves nélkül, sokan nem eszik, pedig nagyon fontos része kéne legyen az étkezésnek!
Egyszerű levesnek tűnik, pedig milyen finom a tartalma! Én is leveses vagyok! Sőt, vannak olyan időszakaim, amikor jól elvagyok egész nap egy tartalmas leveskén :)
Vicuska, mondjuk egy leves azért egész napra nem elég, de az ebéd nélküle nem ebéd, csak ettem valamit kategória!
Megjegyzés küldése