Csak szólok, hogy vagyok. De keveset számítógép mellett, és akkor is nagyon fáradtan. És fáradtan nem főzök, és blogolni sincs kedvem.
De ez nem lesz mindig így, ez biztos. Csak most a családi munkamegosztás egy kicsit átrendeződött, és sokkal kevesebb hely jut a konyhában is.
De ahhoz most van hely és energia, hogy egy régebbi alkotást, ami például elképzelhető, hogy húsvétkor előétel lesz kitegyek.
Tehát:
Hozzávalók:egy fél kilós csomag mélyhűtött frutta del mar (a mi boltunkban fél kiló annyi mint két csomag 150 gr-os), minőségi fehér bor, kemény tojás, majonéz.
Elkészítése:
Hát kérem: Vajat felolvasztom a lábasban, hozzáadok egy kevés gyömbéres fokhagymaszószt (lehet sima fokhagymát is), és fehér bort. Hozzáadom a mélyhűtött tengeri finomságokat, és megfőzöm.
A keménytojglikat felkockázom, és a kihűlt, leszűrt tengeri herkentyűkkel elkeverem. A lét leszűröm, a zagyikhoz hozzáadok majonézt, egy kevés lét is, hogy sűrű folyós maradjon, és a tengeri herkentyűre öntöm. Lehűtöm, így tálalom. A száraz fehér bor maradékát főzés közben, vagy a frutta del mar salátához fogyasztom.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!
1 megjegyzés:
Finom előételetek lesz ;)
Megjegyzés küldése