Csontleves volt az asszony alkotta, a grízgaluskát én követtem el.
A csontleveshez finom húsos karajcsontot használtunk, Seafalconné feltette főni, majd bezöldségezte. A fűszerek, amit használt: só, bors, paprika, hagyma, fokhagyma, morzsolt rozmaring, lestyán, kakukkfű. Saját ízesítőt nem, mert van friss zöldség.
A grízgaluskához egy tojást habosra kevertem olvasztott disznózsírral, majd hozzáadtam annyi grízt, hogy amennyit felvett, hogy ne legyen se túl sűrű, se túl híg. kábé három órát pihentettem, majd fövő zöldséges alaplébe szaggattam, és puhára főztem.
A hurka és kolbász sütéshez sok zsírt használtam, hogy legyen majd hurkazsír a paprikás krumplihoz, meg kenyérre kenni, a nagyobbik fiam él-hal érte!
Vastag burgonya- és hagymaszeleteteket tettem közibük, és mehetett a sütőbe.
Szóval ezt ettük Aranyvasárnap. És közben zenét hallgattunk:
9 megjegyzés:
Örülök, hogy nektek is tetszett! Látjátok, akármilyen cikormányos receptek keringenek a neten, az emberek többsége mégiscsak visszanyúlik az egyszerű hétköznapihoz.Azonkívül jó kis disznótorosotok volt, még ha "csak" fél disznós is.))Nekem nem jutott eszembe a kelnél az eredeti forrást leírni, de pótoltam!))
Érdekesnek tartom, hogy sok zsírt használsz hurkasütéshez. Én teljesen zsír nélkül teszem a tepsibe és jól megszurkálom, hogy süljön ki a zsírja, amit aztán dunsztosüvegbe gyűjtök és ha megtelt leviszem a kazánházba a begyújtáshoz.
Persze mi mangalicát vágunk és az nagyon zsíros.
Szép felvétel a Csendes éjről!
Tea, azért nem szükséges, mert nem jelentek be rá kopirájtot. És végül is lehetetlenség lesz végigkövetni! De jó, hogy "szerkesztitek". :)
marisz57, azért teszek alá zsírt, mert mint írtam, a paprikás krumplit nagyon feldobja! Hurkasütés után mindig az következik! És arról nem beszélve, hoyg a nagyobbik fiam nagyon szereti kenyérre kenve! :)
De hogy ilyen finomságot elégessenek... szomorú a szívem!
:-(
Jó olvasni ezt a közös főzést.
Annak külön örülök, hogy a feleséged paprikát is használt a leveshez (én így szeretem). Nálam marisz szóvá tette, hogy neki furcsa. Nálad nem kifogásolta. Hm.
Ez egy szép,kerek advent vasárnap lehetett.Jó étel,szép zene,meghitt hangulat.
Nem is értem hogy hívhatják a boltokban való tülekedést karácsonyi készülődésnek.
Én nem vagyok sültkrumpli-rajongó.De egyszer kipróbálom az uram kedvéért.És hátha én is megszeressem:))
Jó kis ebédetek volt:-)))
A grízgaluskához egy ötlet,lehet hogy a tiéd is finom, csak tippként írom, hogy a "Fakanálforgató tollforgató" blogján, Alíznál isteni finom, rezgős állagú készítése/leírása található, a blogomon az oldalsávban a kedvenceim között megtalálod a blogját, érdemes kipróbálni, én megtettem és nem bántam meg, de nagyon nem:-)))
Így készítettem ma én is a sült krumplit, tényleg nagyon finom lett!
marisz57, örülök neki, én se utoljára készítettem!!!
Földi mennyországban volt részetek, de jó lehet fél disznót kapni ajándékba :) A hurka zsírját én is kedvelem, ezért szaporítom alatta. A húslevesnél rozmaringot és kakukkfüvet pont nem használok, de a többivel- paprikát igen, ha már Hobbychef megemlítette...
Megjegyzés küldése