A babot előző nap beáztatod, kb. 40 dekát. Én az áztatóvízzel szoktam főzni.
2 fej felaprított hagyma egyikét és ízlésed szerinti fokhagymát (én egy kiskanál olajban eltett gyömbéres fokhagymát használtam, hát ezzel csak finomabb lett!) 2 evőkanál olajban megpirítasz. Aztán beleteszed a babot, és párolod vele együtt.
Hozzáadsz 25 dkg felszeletelt kelkáposztát, 1 evőkanál őrölt koriandert, és az áztatóvízzel felöntöd. Addig főzd, amíg a bab megpuhul. Ekkor egy csomag vágott kaprot, 2 kávéskanál őrölt édesköményt, sót és frissen vágott mentalevelet adj hozzá. A másik felszeletelt hagymát és 2 gerezd préselt fokhagymát 1 evőkanál olajban megpirítasz, majd néhány friss mentalevéllel a kész bab tetejére öntöd.
Vannak orvosok, akik ettől a diétától óvnak, mondván, kevés vitaminhoz jutsz, meg mindenféle (lobbiérdekből adódó) kifogásuk van. Most csak azért mutatom meg, hogy a tegnapi protein (fehérje, húsnapon) mit ettem, hogy lássad, mily vitamin és tápanyagszegény, sőt egészségtelen ebben a diétában étkezni. Tehát itt van a sült csirkeszárny:
Mindig sok salátával eszem, most főleg "leveles" dolgokat adtam a paradicsom, paprika és uborka alaphoz: spenótlevelet, petrezselyemzöldet, mentát és citromfüvet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése