Íme a recept:
háztartási keksz, tejfel, kristálycukor, 1 cs. vaníliás cukor, idénygyümölcs (idénybefőtt), gyümölcszselé.
Elkészítése:
A tejfölt és decinként egy kanál kristálycukrot + a vaníliás cukrot elkeverjük, leteszünk a tálba egy sor kekszet, erre tejfel jön, erre keksz, erre ( a legnagyobb meglepetésedre!) tejfel, majd keksz... amíg van alapanyag, és két-három centi híján tele a tál.Ezután jön az idénybefőtt, amire nézve a követelmény, hogy kissé savanykás legyen: meggy, kajszi-, őszibarack, vagy ahogyan szereted...
Olvasd el a gyümölcszselé készítési utasítást, majd a zacsekot dobd a szemétbe, és öntsd rá a zselét (ne a zacskóra).
Az elkészült keksztortát legalább 24 órára tedd hűtőbe, tehát ne a vendégek érkezése előtt készítsd el. Valami fenséges, olcsó(?) és egyszerű, de nagyszerű desszert!
4 megjegyzés:
idénybefőtt? :D az milyen? :)) amúgy nagyon szeretem ezt a sütit, jól néz ki a fotón!
Mint az idénygyümölcs, csak nem kell megmosni.
Hehe, laza poszt.:) Jó kaja, amúgy:)
Örülök, ha tetszik :D
Megjegyzés küldése