A lényeg és az alap a padlizsán. Ezt meg kell sütni, aminek a módja, hogy felszeleteled (sose használok fakést, és sose feketedik meg), besózod, és állni hagyod legalább egy órát, hogy a levét ekkor adja ki és ne sütéskor. Letörölgeted róla a nedvességet, lisztben megforgatod, és kevés olajon pirosra sütöd mindkét oldalát. ha így teszel, akkor a tojásgyümölcs szeletek kívül jó ropogósak, belül pedig finom krémesek lesznek.
Most szabad a fantáziádat szabadon ereszteni és alkotni. Az első esetben kerek szeleteket vágtam, és ezeket fokhagymás tejfellel kentem meg, majd egy szelet nyers paradicsom jött rá, és megkentem a maradék tejföllel. Megszórtam kis erős paprikával, és be a sütőbe, mintegy tíz-tizenöt percre.
Ehhez sárgarépás rizst adtam köretnek. Egy lereszelt sárgarépát olajon megfonnyasztottam, majd mehet bele a rizs, ha kifehéredett felöntöttem kétszeres mennyiségű vízzel.
Másodjára egy hatalmas padlizsánt vettem, ezt hosszában szeleteltem, ugyanúgy sütöttem meg, majd megkentem egy kencével, amit tejfelből, olíva olajból és dijoni mustárból kevertem ki. A paradicsomszeletekre pedig füstölt sajtot tettem.
Ezt nem rizzsel, hanem magyaros bulgurral tálaltam. Egy fél fej hagymát megfonnyasztottam, megszórtam piros paprikával, majd beleöntöttem a bulgurt, és kétszeres mennyiségű vízzel addig főztem, amíg a víz el nem párolgott.
Nekem ez a köret nagyon bejött, és mivel kalóriaszegényebb, mint a rizs, inkább használom majd köret gyanánt!
Jó étvágyat mindenkinek!
3 megjegyzés:
Nagyon guszta
Örülök, hogy tetszik. Próbáld ki!
Hát ez tényleg ínycsiklandó, mindkét változatban!:)
Megjegyzés küldése