A kuszkusz arab étel, de én nem arab országban ettem, hanem egy lengyel szakácstól, Andrzejtől tanultam a Clipper Caraibes fedélzetén, illetve konyhájában.
Tudni való, hogy a kuszkusz olyan, mint a pizza. Ahány étterem, háziasszony annyiféle létezik.
Nos, amit ma készítettem, a lehető legegyszerűbb:
Zöldséges kuszkusz
Rém egyszerű kaja, és olcsó is.Egy kis fej hagymát kacsazsíron megdinszteltem, hozzáadtam egy zacskó mexikói zöldségkeverék ötödét, megdinszteltem, sóztam, kevés pirospaprikát kapott, majd egy kevés kurkumát. Hozzáöntöttem másfél deci kuszkuszt (háromnegyed bögrényi), elkevertem, pirítottam egy kicsit együtt, majd egy púpozott bögre vizet adtam hozzá (1 1/4 bögre). Lefedve addig főztem, amíg magába nem szívta a vizet, és kellőképpen megdagadt.
Andzej mindig adott hozzá két szál virslit is, de ezt lehet mással is helyettesíteni, mondjuk debrecenivel. természetesen akkor kerül bele, amikor felöntöd vízzel.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
Egy találós kérdésem van: Vajon mit főztem tegnap ebédre. Aki a kép alapján kitalálja, az ehet két tányér tojásos nokedlit fejes salátával:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése