Tehát kész a panír, süsd meg! Vágd vékony csíkokra, majd ezeket nagyjából egyforma kockára, majd serpenyőben, kevés olajban süsd pirosra mindkét oldalát.
Közben persze a leves készül:
Egy kevés vajon megpattogtatod a fűszereket. Most az alábbiakat használtam: görög szenna, kardamom, mustármag, ánizskömény. Ha pattog, rádobod a kockára vágott burgonyát (3 nagyobb), és a karikára vágott két nagyobb sárgarépát. Ha friss zöldbabot használsz (40 dkg.), az most mehet bele, ha mirelitet, azt akkor, amikor burgonya félig puha. megdinszteled, majd felöntöd a panírból maradt lével. (de ha tudsz venni írót, azzal talán jobb.) Végül a karfiolt is zutty bele (egy kisebb fej fele). Mielőtt utolsókat forr, mehet bele egy kiskanál kurkuma is. Az eredeti receptben a panírt belefőzték, de én vagy a tányérra tettem, és úgy rá a levest, vagy a végén dobom bele.
Laktató, lehet úgy használni, mint a gulyást, utána egy könnyű második fogás elegendő.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése