Új utakon járok.
Nem használok semmilyen csodamódszert, hanem csak az alapigazságot veszem figyelembe, miszerint: ha több kalóriát égetsz, mint amennyit beviszel, akkor fogyni fogsz. Használom a KalóriaBázis kalkulátorait és mindennap játszom egy jót. Méricskélek, számolok, és lassan-lassan csökken a súlyom.
Ennek jegyében készült el a következő leves is, amit a címben írtam:
Hozzávalók:
390 g
Csicsóka
2 dl
Tehéntej (1,5%)
4 dl
Víz
1 g
Őrölt bors
1 g
Szerecsendió
2 g
Reszelt gyömbér
70 g
Cékla
2 evőkanál (56 g)
Tejföl (12%)
Azért ilyen szép a külalakja a hozzávalóknak, mert KalóriaBázisról másoltam (de oda is én vittem be).
Az eljárás, melynek során az alapanyagokból egy tuti klassz leves lesz:
A csicsókát kockára vágva a vizes tejben puhára főzzük. Sózzuk, borsozzuk, reszelünk rá szerecsendiót, adunk hozzá egy teáskanálnyi őrölt gyömbért (ha frisset használunk, akkor a csicsókával együtt főzzük ki.
Elturmixoljuk, adunk hozzá két evőkanál sovány tejfölt, újabb turmix következik, majd forralunk rajta egyet.
Kerámia serpenyőt olajjal kikenünk és nagyon vékonyra szelt céklaszeleteket sütünk, amit levesbetétként használunk. Nagyon dekoratív és finom. A hófehér leves a végére céklaszínű lesz.
Zárójelben jegyzem meg, hoyg a céklacsipsz mellé süttem fekete retek csipszet is, és ami elképesztő volt, tök édes, karamellizált volt, igazán ment ehhez a leveshez (de erről nincs fotó, sajna)
És akkor még a tudnivalók:
100 gramm tápértéke (benne van az adagonkénti 5 darab sültcékla):
kcal: 44.07
fehérje: 1.57
szénhidrát: 7.72
zsír: 0.91
4 megjegyzés:
Most már én is hozzájutok csicsókához, van is itthon, elkészítem a recepted után,köszi! A fogyózáshoz kitartást!
Márti, érdemes, mert különleges az íze!
Nagyon jól néz ki!:) Én is el fogom készíteni, köszi az ötletet!
Róza, jön még csicsókás recept!
Megjegyzés küldése