Sváb kovászos uborka |
Azt is hadd mondjam el, hogy idén nagy reményekkel nézek a betakarítás elé, mert lesz hol tárolni a zöldséget, a krumplit, elkészült a pince, illetve "csak" felújítottuk. Ide nyugodtan hordhatom majd a káposztákat, a répákat, meg mindenféle földi, illetve kerti jót, mint pl: palackos boraim, de még az ásványvíznek is itt lesz a helye!
Szóval sváb kovászos uborka:
Egy ötliteres üvegbe nekem két és fél kiló uborka fért bele. Megmosva, a végei levágva és behasítva. Az üveg aljára tettem tavalyi kaprot (mélyhűtő), meg egy sor karikára vágott krumplit. Kevés fokhagyma is került bele. Most ment jó szorosan az uborka, majd megint kevés fokhagyma, és pár szelet burgonya. Végül a tetejére is krumpliszelet jött, és az egészet leszorítottam száras kaporral. Két és fél liter vizet melegítettem, abba két és fél kanál só került, és nyakon öntöttem az uborkákat. Kistányérral fedtem le, hogy ne legyen légmentesen lezárva.
Most már csak a napra kell kitenni, és megvárni, hogy kiforrja magát (4 nap, az időjárás függvénye).
5 megjegyzés:
Bár hallottam, krumplival még nem próbáltam. Elfogadnám azt a kis pincét! Kovászos káposztát már ettél? Az is isteni! ha esetleg érdekel, valahol a blogomban megtalálod :)
Még nem is hallottam krumplival eltenni,kovászos uborkát,kipróbálom,és köszönöm!! Az a pince szenzációs!!
Gyönyörű lett a pincéd!
Nekünk is van, de sajnos olyan állapotban, hogy már nem lehet kitakarítani. Előző tulaj a szemetet hordta bele, kb 10 m hosszan, derékmagasságig ért. Ráadásul beépített kapualj van, a házon kellett volna áthordani több évtized mocskát.
Így a melléképület bontásakor oda hordtuk a tufát, meg vakolatot, csak közben Ember beteg lett, és nincs befejezve.
Magyarul a sok szemetet betömedékeltük, csak igazítani kell még rajta, és elfalazni. A mellékág szerencsére használható lesz majd, ha a lejárat befejeződik.
Vérzik érte nekem is a szívem.
Egyelőre se pénz rá, se idő.
Mi már megettünk egy üveggel! :)
A krumpli kivételével pontosan így készítem, de, hát azért sváb a tiéd gondolom, mert krumplival készül.
A pincéért pedig teljesen odavagyok, mit nem adnék érte!!!!
Márti, nekem is van egy kovászos káposzta bejegyzésem! Tavaly készítettem!
EWA, remélem finom lesz, mert ez az első eltevésem a sváb fajtából.
Barbi, nyilvánvaló, hogy a sváb a krumplitól.
Örülök, hogy tetszik a pince, és nagyon várom, hogy végleg elkészüljön. Most fogok ajtót fabrikálni...
Megjegyzés küldése