Persze a hajón tanultam. Illetve nem. Mert a tanulás azt jelenti, hogy az ember odamegy Szásához, és azt kérdezi:
- Te Szása, hogyan kell a májfasírtot csinálni?
Mire a szakács:
- Hát végy nyolc kiló bazsalikomot... - és elmondja. De én e helyett mindig azt kaptam, hogy - easy, chief, easy - azaz könnyű.
Így persze nem lehetett megtanulni semmit, hát mentem a saját eszem után.
Egy csomag pulykamájat (45 deka) elkapartam, nem baj, ha durvára és maradnak benne nagyobb darabok. Megdinszteltem egy kis fej apróra vágott hagymát, megvágtam egy csokor petrezselymet, mindezt hozzáadtam a májhoz és ütöttem bele 3 tojást. Eldolgoztam, és annyi prézlit adtam hozzá, hogy jól összeálljon. Pihenni hagytam vagy egy órát, majd vizes kézzel golyókat formáltam, meghengergettem morzsában, és kisüttem.
Mivel nem néztem meg a neten, mások hogyan készítik, az enyém teljesen más, mint amit a világháló kínál. Mert a saját fejem után menve a májgombóc recept alapján készítettem el, és igen ehetős lett, amit az is mutat, hoyg alig maradt fényképezni való.
Jó étvágyat hozzá!
Mire a szakács:
- Hát végy nyolc kiló bazsalikomot... - és elmondja. De én e helyett mindig azt kaptam, hogy - easy, chief, easy - azaz könnyű.
Így persze nem lehetett megtanulni semmit, hát mentem a saját eszem után.
Egy csomag pulykamájat (45 deka) elkapartam, nem baj, ha durvára és maradnak benne nagyobb darabok. Megdinszteltem egy kis fej apróra vágott hagymát, megvágtam egy csokor petrezselymet, mindezt hozzáadtam a májhoz és ütöttem bele 3 tojást. Eldolgoztam, és annyi prézlit adtam hozzá, hogy jól összeálljon. Pihenni hagytam vagy egy órát, majd vizes kézzel golyókat formáltam, meghengergettem morzsában, és kisüttem.
Mivel nem néztem meg a neten, mások hogyan készítik, az enyém teljesen más, mint amit a világháló kínál. Mert a saját fejem után menve a májgombóc recept alapján készítettem el, és igen ehetős lett, amit az is mutat, hoyg alig maradt fényképezni való.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése