Az a nagy büdös helyzet, hogy ha az embernek fogynivalója van, akkor ne főzzön, csukott szemmel járjon a hentesboltba, legjobb, ha az asszonyt küldi le, mert az nem látja meg a gyönyörűséges bőrös császárhúst, ami ott kelleti magát az üveg mögött, és arra vár, hogy a szemmagasságában levő pocakomra rakódjon le... (Mert a bőrös császárhús ilyen galád!)
Ha megláttuk, és beleszerettünk, akkor nincs más hátra, hogy megvegyük, és arra gondoljunk, hogy holnap majd lékúrát tartunk, de addig ezt mostan...
Legjobb az efféle szépséget egyben megsütni. A bőrével felfelé lefekteted, megtörülgeted, majd előveszed a férjed borotvaéles tapétavágóját, a hegyéből két egységet letörsz, és a "frissen élezett műszerrel" szépen bevagdalod (ezt a szakirodalom irdalásnak hívja) a bürkét, nem mélyen, csak a bőrét... meg egy kicsinykét.
Készíts a tepsidben egy jó kis ágyat a húsnak: vöröshagymát karikára szelve, fokhagymát durvára vágva, almát szeletekre vágva, hogy borítsa be a tepsi alját. Ezután megszórod a zöldfűszerekkel, úgysmint: rozmaring, kakukkfű. Erre tedd a húst, bőrével felfelé. A bürkét megkenegetem házi zsírral (extra szűz), és mehet a 220 fokosra hevített sütőbe. Jó harminc percig sül így, majd visszaveszünk és 180 fokon két és fél órát sütögetheted. Nem árt, ha időnként meglocsolod a saját levével...
Ha kivetted, akkor éles késsel felszeleteled, szépen elrendezed a tálon, és kigondolod a köretet...
De amíg idáig jutottál, és közben sutyiban a mérlegre álltál, akkor az újraéledt bűntudatodra hallgatva összevágsz paprikát, paradicsomot, lila hagymát, fehér hagymát, megborsozod, egy halovány spricc borecetet adsz hozzá, és olíva olajjal teszed sikamlóssá az egész salátát, amit te köret helyett fogsz enni a húshoz, amíg családod többi tagja krumplipürét, esetleg hagymás tört krumplit tesz bele a fejébe a hús után.
Azért a 90 napos diéta fehérjenapjába belefér ám!
Azért a 90 napos diéta fehérjenapjába belefér ám!
Hozzávalók: egy kb. másfél kilós bőrős császárhús, 2 fej vöröshagyma, 2 nagyobb alma, 5-6 gerezd fokhagyma, 2 szál friss rozmaring, 4-5 szál friss kakukkfű, só,bors, borecet, olívaolaj
7 megjegyzés:
Hallom, valami zsírt zsírral fogyókúrásprojekt dívik nálatok, akkor semmi gond a bőrös csemegével!
... nagyon jol hangzik... csak jussak hozza egy kis csaszarhuzhoz, megcsinalom !!!
Van így az ember:)
Kislildi, ami zsíros, abban nincs szénhidrát! Ezt nem tudtad?
Miner.hu, köszönöm, ez igazán megtisztelő!
Marabou :-) jó étvágyat hozzá!
Kati, hát nem? És milyen jó, hogy vagyunk így néhanapján!
Nagyon guszta, erre mindenki azt mondaná, hogy csak még ezt megkóstolni, aztán jöhet a diéta :)
Ohhhh, de megkívántam, nagyon finom lehetett.
Amúgy én is úgy tudom a zsíros dolog nem hízlal, mert a zsírból nem lesz zsír ;)
a blogodon mindig éhes leszek:D
great blog:)
follow you!
http://beautyandfashion-makeup.blogspot.com/
Megjegyzés küldése