A fotó innen van: http://www.serpenyo.hu/recept/vorosboros_pinceporkolt/5443 |
Tehát az esküvőre bográcsban 90 személyre (két 60 literes kondérban) fogjuk főzni a vacsorát, ami pincepörkölt lenne.
Mi a következőre gondoltunk:
18 kg. csülök (csont nélkül)
16 kg marhalábszár
10 kg sertéscomb
2,2 kg füstölt szalonna
5 liter vörösbor
11 kg hagyma
15 db zöldpaprika
15 db paradicsom
22 kávéskanál kömény
15 teáskanál bors
4 fej fokhagyma
só, pirospaprika amennyi kell bele (ízlés szerint).
30 kiló burgonya, de ezzel gondban vagyunk, bizonytalanság fészkel kicsi szívemben... én úgy gondolom, hogy a pincepörköltnél a krumpli és a hús aránya minimum egyenlő. Ehhez kérnék tanácsokat!
Ehhez a kajához természetesen bor dukál: lesz soproni kékfrankos és móri fehérbor. A sörösöknek sajnos kocsmába kell menniük... :)
2 megjegyzés:
Szerintem nagyon jól van összeállítva, nem hiányzik belőle semmi.
És ekkora mennyiségben biztosan nagyon finom lesz.
Gondolom, lesz kenyér is, aki még azt is szeretne hozzá... A hús-burgonya arány is megfelelő szerintem:)
Sok boldogságot, jó étvágyat!:)
Kedves Róza, köszönöm az ifjak nevében is, majd megírom, hogy milyen lett a vacsorA!
Megjegyzés küldése