2010. szeptember 14., kedd

Emeletes padlizsán

Padlizsánszezon van, és mi nagyon szeretjük. A paradicsomot is, és nem véletlen, hogy alig van tojásgyümölcs recept, ahol ne párosítanák a paradicsommal. No meg a sajt is nagyon gyakori alkotórész.
Én egyszer próbáltam pórét sütni, de nem sikerült. Most azt mondtam magamban: ha sikerül jó, ha nem, akkor kimarad. És láss csodát, sikerült. Így alakult ki az emeletes padlizsán. Megmondom az őszintét, egy kicsit több időt töltött az alkotás a sütőben, mint amit kellett volna, így aztán a mozzarella nemcsak megolvadt, de rá is sült a póréhagymakarikára. Így viszont ropogós volt, és ez is valami különleges!
Tehát a gyors és finom kaja elkészítése:
A padlizsánt és a pórét felkarikázom, a hagyma esetében ügyelj arra, hogy szét ne essen, az is lehet ujjnyi vastag. Forgasd meg lisztben mindkettőt. (Régen a pórékarikát lisztezés nélkül próbáltam sütni, atomjaira hullott szét, így viszont egybe maradt.) Fektesd tepsire a padlizsánt, majd jön az elmaradhatatlan paradicsom, a hegyibe a póré és végül a szelet mozzarella.
Szórd meg petrezselyem zöldjével, és azon melegiben edd meg! Körítésnek amit akarsz: rizst, az asszony friss kenyérre tette, de én maradék tepsis burgonyával ettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése