2010. szeptember 12., vasárnap

Zöld borscs, vagyis spenótleves

A recept természetesen Vitoldtól, a Transmar ukrán szakácsától való. Azonban én szívem szerint nevezném inkább spenótlevesnek, mivel semmi olyasmi nincs benne, amitől csak egy kicsit is borscs lenne. Viszont igen hasonlatos ahhoz a szpinakowához, amit egy lengyel szakácstól tanultam.
Tehát kell hozzá spenót, ha friss, akkor 15-20 dkg, ha mirelit, akkor elég egy negyed csomag, illetve a fagyott tömb negyede. Lehet kapni olyan mirelitet is, aminek a zacsekjában felgöngyölt, leveles spenót van, az a legjobb a fagyasztott termékek közül.
Egy kevés hagymát, (fél fej) megdinsztelsz vajon, felöntöd húslevessel (leveskockából), beleteszed a mirelit spenótot, és hozzá dobsz egy maréknyi fagyasztott vegyes zöldséget (én mexikóit szoktam használni).
Persze ha van friss, akkor előbb zöldséget dinsztelsz meg óvatosan: sárgarépát, burgonyát, petrezselyemgyökeret (keveset mindegyikből), esetleg hozzádobhatsz egy marék zöldborsót is, megfonnyad, felöntöd húslevessel, és majd a végén jön rá a friss spenót. Ízesítése: só, bors, szerecsendió (ez tőlem való). Nem kell túlfőzni!
Közben megfőzöl pár tojást, felaprítod és a kész levesbe teszed betét gyanánt.
Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése