2013. február 20., szerda

Csurgatott tojásleves (savanyú)

Amikor gyors leves kell, néha készítek ilyent is. Édesanyám gyakran főzte, biztosan azért mert szerettem, és nem a sovánka fizetés volt az oka.
Most, ha nem is a pénztárca okán, de néha jól esik. Arról nem beszélve, hogy aki tartja a böjtöt, annak bővíti a választékot.

Nagyon egyszerű. Még rántás se kell hozzá, ha diétázol. Ha nem, és "vastagabban" szeretnéd, akkor egy paprikás, hagymás rántást készíts. Én kevés olajon megdinszteltem a hagymát, megszórtam pirospaprikával, majd felengedtem egy liternyi vízzel. Sóztam, tettem bele babérlevelet. Amikor felforrt, két kevés tejjel felvert tojást csurgattam hozzá állandó keverés mellett. A végén ecettel állítottam be a savanyúságát. Lehet még beleütni személyenként egy egész tojást, akkor buggyantott is lesz benne, így azt gondolhatod, hogy eszel valamit. -->

1 megjegyzés:

  1. Finom is ez a leves:) Én is gyakran készítem, nagyon "leveses" vagyok:)

    VálaszTörlés