A mángold nem igazán közismert zöldség, pedig nagyon finom. Piacon még sosem láttam, üzletben nem találkoztam vele. Ha kipróbálnád, akkor nincs más hátra, mint a kiskert. Egy sornyi több, mint elég.
A kertemben ültettem egy sornyit. A fele világoszöld, a folytatása vörös nyelű, haragoszöld.
A levele halványan emlékeztet a spenótra, bátran elkészíthető főzeléknek. Az asszonykám azt találta ki, hogy az ilyen hatalmas leveleket a Jóisten arra találta ki, hogy abba göngyöljük a tölteléket vagy bármi mást. Ő virslit tekert bele, de rántottával is megtöltötte. Sajttal megszórva igazán isteni kaja!
Nemcsak a levele, de a levélnyél is felhasználható. Gyengén megpárolva fogyasztható, de akár nyersen is.
Ha zöld salátát készítek, akkor mindig vágok bele mángoldnyelet és levelet is!
Még soha élőben nem láttam, csak így képen, ebből következik, hogy nem is ettem, szóval spenót ízű, akkor jó lehet tényleg, és a szárának az íze???? az is spenótos????
VálaszTörlésMilyen kreatív a feleséged, és milyen guszta a virsli belecsavarva:-)))
Most már biztos, hogy jövőre vetek mángoldot... A spenótot is szeretem.
VálaszTörlésNagyon guszta ételt készítettél!
Anikó, ki kellene próbálni! Most az asszony rétegezi hússal és rizzsel, az is nagyszerű!
VálaszTörlésRóza, két-három magot egymás mellé, fészekszerűen, és meghálálja a locsolást!