2014. augusztus 15., péntek

A mángold dicsérete

A mángold nem igazán közismert zöldség, pedig nagyon finom. Piacon még sosem láttam, üzletben nem találkoztam vele. Ha kipróbálnád, akkor nincs más hátra, mint a kiskert. Egy sornyi több, mint elég.
A kertemben ültettem egy sornyit. A fele világoszöld, a folytatása vörös nyelű, haragoszöld.


A levele halványan emlékeztet a spenótra, bátran elkészíthető főzeléknek. Az asszonykám azt találta ki, hogy az ilyen hatalmas leveleket a Jóisten arra találta ki, hogy abba göngyöljük a tölteléket vagy bármi mást. Ő virslit tekert bele, de rántottával is megtöltötte. Sajttal megszórva igazán isteni kaja!


Nemcsak a levele, de a levélnyél is felhasználható. Gyengén megpárolva fogyasztható, de akár nyersen is.



Ha zöld salátát készítek, akkor mindig vágok bele mángoldnyelet és levelet is!

3 megjegyzés:

  1. Még soha élőben nem láttam, csak így képen, ebből következik, hogy nem is ettem, szóval spenót ízű, akkor jó lehet tényleg, és a szárának az íze???? az is spenótos????
    Milyen kreatív a feleséged, és milyen guszta a virsli belecsavarva:-)))

    VálaszTörlés
  2. Most már biztos, hogy jövőre vetek mángoldot... A spenótot is szeretem.
    Nagyon guszta ételt készítettél!

    VálaszTörlés
  3. Anikó, ki kellene próbálni! Most az asszony rétegezi hússal és rizzsel, az is nagyszerű!

    Róza, két-három magot egymás mellé, fészekszerűen, és meghálálja a locsolást!

    VálaszTörlés