
Az úgy volt, hogy a fiam hazajött Karácsonyra Norvégiából. Hozott magával kész, mirelit palacsintát, amihez aztán nem nyúlt, mert ugye az édesanya nem üres hűtővel, és kopár asztallal várja a fiát! Nem volt alkalma elkészíteni.
Én meg elővettem, és ezt készítettem belőle!
Wokban sült zöldség: megolajozom a wokot, beledobom a magokat: koriander, római és normál köményt, most szárított csilipaprikát nem tettem bele, mert mindig meg akar fullasztani, azt szabadban szoktam elkövetni. Ezután fajtánként megpirítom a felhevített edényben a zöldségeket: hagymát, zöldhagymát és pórét. Majd a kelkáposzta csíkok jönnek. Ezután a sárgarépa, zeller, és karalábé meg fehérrépa együtt. Mindegyik fajtát, ha megpirult, kiszedem egy "gyűjtőedénybe". Végül ebben sózom, teszek hozzá őrölt borsot, kakukkfüvet, meg amit gondolok. Összekeverem.
A palacsintákat megolajozott tepsire fektettem, rákanalaztam a wokban sült zöldséget, kapott gey kevéske csiliszószt, összehajtottam, ment rá jó adag reszelt sajt, és be a sütőbe. Amikor a sajt ráolvadt, és egy picikét megpirult, kivettem, tálaltam. Csípős és édes csatnival ettük. Isteni volt!
Gratula, finomat készítettél. Ez természetesen működik tortillával, omlettel, iráni barbarival, arab lepénykenyérral stb. is. Próbáld ki!
VálaszTörlésSzia, régen írtam, mert régen főztem...
VálaszTörlésOmlettel már készítettem. A többit is kipróbálom!
Finom lehet, nagyon jól néznek ki!
VálaszTörlésKatalin, köszönöm, valóban az, és ami remek, hogy a zöldségek szabadon variálható!
VálaszTörlés