Csak a véletlen hozta, hogy a bejegyzés a Hamvazószerdára, azaz a nagyböjt kezdetére esett. De ha akartam volna se lehetett volna jobban időzíteni. Hiszen böjt idején is ehetünk finomat, és ez valóban az!
Legalább is így emlékszem a grenadírmarsra, ahogy anya csinálta...
Sajnos az asszonykámat ki lehet kergetni vele a világból, még azzal is, amit én készítek, pedig tudja, hogy nem szoktam rossz ételt elé tenni, ha rajtam van a főzés sora. De, mint tudjuk, nem erőszak a disznótor! És a krumplis tészta sem.
A legegyszerűbb ételek közé tartozik, és erre is igaz: egyszerű, de nagyszerű!
Hogyan készítettem?
Nagyjából 40 deka krumplit hámozás után apró kockára vágtam, két közepes hagymát megdinszteltem, és arra dobtam. Persze előbb feltettem a tészta főzővizét. A burgonyát megdinszteltem, majd meghintettem piros paprikával, és hozzákevertem a tésztát. Igazából nagy kockából "illik" főzni, de nem volt itthon, ezért a farfalla, de ezzel is finom volt ám!
Érdekes, hogy háromféle elkészítési módja is van. Az egyik, ahogyan én készítem. A második szerint a burgonyát meg kell főzni, így dobni a hagymára, majd paprika, tészta, sózás, borsozás. A harmadik, amikor a kissé megdinsztelt burgonyát felöntöd vízzel, elfőzöd a vizet, és mehet a paprika és a tészta...
Viszont mindenképpen savanyúságot kell hozzá enni. A klasszikus a kovászos uborka, illetve a csemege uborka. Én a dobálós savanyúságból vettem ki az uborkát, de finom savanyú patisszonnal is, vagy savanyú birsalmával!
Imadom :) mondok egy negyedik valtozatot ahogyan en keszitem a krumplis tesztat.
VálaszTörlésMegfozom a paprikas krumplit ahogy azt illik gyulai kolbasszal es masnap amikor mar nem akar belole enni senki akkor fozok ki kockatesztat kozben hagymat piritok es radobom az osszetort paprikas krumplit
Amy's, Én nem tudom paprikás krumpliból, mert abba én teszek nokedlit. Oszt hogyan néz ki a nokedlis grenadírmars? :-)
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésÉn biza nagyon szeretem, és a megfőzöm dinsztelt hagymára dobom verziót szoktam, ja, és köszi a csicsókakrémlevesed Isteni lett!
VálaszTörlésMárti, örülök, hogy ízlett a csicsóka leves... most ettem sütőtökkel kombinálva és parmezánnal! Hmmm... :-)
VálaszTörlés