2012. augusztus 28., kedd

III: Nemzeti Gulyásnap

Csak szólok, hogy az idén is lesz!

Szerintem nagyszerű kezdeményezés volt, ami hagyománnyá válik. Köszönet érte az elindítónak. Természetesen az idén is részt fogok venni és főzök egy finom lecsót, és természetesen bográcsban. Ha minden igaz, nem is leszünk egyedül, kisebb társaságra számítok.
Tavaly is főztem, akkor is lecsót, mert nem a hús a lényeg, hanem a részvétel!
Hogyan vehetsz részt? Nem kell sehova se elutazni, csak kimész a kertbe, a hétvégi házba, előveszed a háromlábat, a bográcsot és készítesz jó kis gulyást, pörköltöt, lecsót, slambucot, krumplis tarhonyát, halászlét... a lényeg, hogy mindent főzhetsz, ami bográcsban készül, és jellegzetes magyar étek, tehát minden "ér"!
Itt a link, ahol elolvashatod, hogy...
Csatlakozz te is!

4 megjegyzés:

  1. Én imádom a lecsót. Egy étel, amit nem lehet megunni, s sokféleképp variálható. De azért, gondolom, nem sértődik meg a lecsó, ha egy kis szalonna, hús, vagy kolbász is kerül bele. S máris jobban csúszik rá a sör, vagy a bor, s főzés elött, és közben a pálinka. LOL
    Kíváncsian várom, hogy Te melyik verziót főzöd meg.

    VálaszTörlés
  2. Valóban megunhatatlan! A hús biztosan kimarad, de a szalonna és a kolbász nem, s kipróbálnám egy tengerész ajánlatát: főzök bele nokedlit!

    Csak egy baj van: a meteorológusok kavarnak, és szombatra eléggé esős napot jóslanak!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a segítséget és jó főzést kívánok!
    Üdvözlettel:
    Csíki Sándor
    FOOD & WINE

    VálaszTörlés
  4. Kedves Sándor, az idén is örömmel tettem.

    VálaszTörlés