2012. július 21., szombat

Pincepörkölt esküvőre - van tipped hozzá?

Esküvőre készülünk! Hamarost meglesz, de annyi időnk még van, hogyha tudsz valami jó tippet, elmondhatod, és akkor megvalósítjuk!

A fotó innen van:
http://www.serpenyo.hu/recept/vorosboros_pinceporkolt/5443 
Tehát az esküvőre bográcsban 90 személyre (két 60 literes kondérban) fogjuk főzni a vacsorát, ami pincepörkölt lenne.
Mi a következőre gondoltunk:

18 kg. csülök (csont nélkül)
16 kg marhalábszár
10 kg sertéscomb
2,2 kg füstölt szalonna

5 liter vörösbor

11 kg hagyma
15 db zöldpaprika
15 db paradicsom
22 kávéskanál kömény
15 teáskanál bors
4 fej fokhagyma
só, pirospaprika amennyi kell bele (ízlés szerint).

30 kiló burgonya, de ezzel gondban vagyunk, bizonytalanság fészkel kicsi szívemben... én úgy gondolom, hogy a pincepörköltnél a krumpli és a hús aránya minimum egyenlő. Ehhez kérnék tanácsokat!

Ehhez a kajához természetesen bor dukál: lesz soproni kékfrankos és móri fehérbor. A sörösöknek sajnos kocsmába kell menniük... :)

Kérek szépen minél több tanácsot!

2 megjegyzés:

  1. Szerintem nagyon jól van összeállítva, nem hiányzik belőle semmi.
    És ekkora mennyiségben biztosan nagyon finom lesz.
    Gondolom, lesz kenyér is, aki még azt is szeretne hozzá... A hús-burgonya arány is megfelelő szerintem:)
    Sok boldogságot, jó étvágyat!:)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Róza, köszönöm az ifjak nevében is, majd megírom, hogy milyen lett a vacsorA!

    VálaszTörlés