2012. július 11., szerda

Aludttejben pácolt, grillezett csirkecomb


Az úgy volt, hogy amióta elkészítettem a hideg aludttejlevest, azóta a minden kedden és pénteken hozott házi tejből ezt készítek. Most, mivel az asszonykámat ünnepeltük kettesben, azt találtam ki, hogy grillezni kellene. Vettünk egy tálca csirkecombot, és mivel a hűtőben volt egy kétliteres kancsó fűszeres aludttej (csak só és zöld fűszerek: menta, kapor, petrezselyem, lestyán és zsálya) a combokat délelőtt beletettem, annyit öntöttem rá, hogy ellepje.

A köret friss paradicsom (saját!), paprika (az is saját, de úgy, hogy megvettem a bótban, és ezzel az enyém lett), kígyóuborka (kertben termett), és egy nagy fej hagyma (szintén csak ki kellett menni érte, és behozni a fokhagymával együtt). Erre olíva olaj, bors és só került, semmi más.

És jól megettük...

Később találtam egy árva cukkinit a hűtőben, azt is a parázsra tettem, meglocsoltam tökmagolajjal, meg egy szelet kenyeret is, és a végére maradt még pirítós is cukkinivel...

Hát nagyon élvezetes este, és vacsora volt.





5 megjegyzés:

  1. Az indiai konyhából merítve szoktam fűszeres joghurtban pácolni csirkemellet, kisütve nagyon finom! Finomat ettetek :)

    VálaszTörlés
  2. Tandoori fűszerkeveréket használj hozzá, nem kell túlzottan lecsorgatni a pácot róla. Sütőben szoktam sütni, de grillen is próbáltuk már- nagyon szeretjük (tandoori kemence fala híján)!

    VálaszTörlés
  3. Ha használod a következő fűszereket, akkor magad is összeállíthatod- garam masala, kurkuma, római kömény, gyömbér, fokhagyma, paradicsom-sűrítmény, chili, és mindenképpen citrom leve a tálalásnál. Nagyjából ez megy bele, persze só, bors is.

    VálaszTörlés
  4. És minden fűszerből van itthon! Megcsinálom legközelebb!!!
    Csak az a baj, hogy az asszonyka a minimális erőset se bírja :(

    VálaszTörlés