2012. április 27., péntek

Sajtgombóc leves medvehagymával

Sajtgombóc leves
Mint minden ami nagyszerű, ez is egy egyszerű leves. Sokszor már vigyorgok magamon, hogy már megint leves... hát mit tegyek, ha szeretem? És az asszonykám olyan finomakat főz! Mint például ezt is! Valami olcsó ételek szakácskönyvéből nézte ki: Semmiből valamit, a könyv 69 forint volt, ennek a receptnek az elkészítési ára 4-5 forint. És nemcsak ilyen olcsó, gyors is.

Hozzávalók:
5 deka reszelhető sajt,
egy tojás,
két csapott evőkanál liszt,
1 liter víz,
ételízesítő,
tejfel a habaráshoz,
só, fehér bors,
kapor vagy petrezselyemzöld vagy medvehagyma

Először elkészítjük a galuska masszáját.
A tojásban sózás után simára kevered a lisztet, hozzá adod a reszelt sajtot, és tíz percre a hűtőbe teszed. Amíg pihen elkészül a "leves":
A lábosba szórod az ételízesítőt, hozzáadsz két evőkanálnyi olajat, felengeded a vízzel. Az asszony ezt saját zöldségkrémmel helyettesítette, hozzáadott egy tyúkhúsleves kockát a vízhez, és felforralta. Ezután beleszaggatta a galuskákat, amint feljött a leves felszínére kész is volt. Ezután behabarta. Lehet a levesre szórni frissen vágott kaprot vagy petrezselyemzöldet, de én medvehagymát tettem rá!
Nagyon finom!

3 megjegyzés:

  1. Na, majdnem egyre járt az eszünk, hasonlót főztem. Nálunk sincs ebéd leves nélkül, sokan nem eszik, pedig nagyon fontos része kéne legyen az étkezésnek!

    VálaszTörlés
  2. Egyszerű levesnek tűnik, pedig milyen finom a tartalma! Én is leveses vagyok! Sőt, vannak olyan időszakaim, amikor jól elvagyok egész nap egy tartalmas leveskén :)

    VálaszTörlés
  3. Vicuska, mondjuk egy leves azért egész napra nem elég, de az ebéd nélküle nem ebéd, csak ettem valamit kategória!

    VálaszTörlés