![]() |
Sajtgombóc leves |
Hozzávalók:
5 deka reszelhető sajt,
egy tojás,
két csapott evőkanál liszt,
1 liter víz,
ételízesítő,
tejfel a habaráshoz,
só, fehér bors,
kapor vagy petrezselyemzöld vagy medvehagyma
Először elkészítjük a galuska masszáját.
A tojásban sózás után simára kevered a lisztet, hozzá adod a reszelt sajtot, és tíz percre a hűtőbe teszed. Amíg pihen elkészül a "leves":
A lábosba szórod az ételízesítőt, hozzáadsz két evőkanálnyi olajat, felengeded a vízzel. Az asszony ezt saját zöldségkrémmel helyettesítette, hozzáadott egy tyúkhúsleves kockát a vízhez, és felforralta. Ezután beleszaggatta a galuskákat, amint feljött a leves felszínére kész is volt. Ezután behabarta. Lehet a levesre szórni frissen vágott kaprot vagy petrezselyemzöldet, de én medvehagymát tettem rá!
Nagyon finom!
Na, majdnem egyre járt az eszünk, hasonlót főztem. Nálunk sincs ebéd leves nélkül, sokan nem eszik, pedig nagyon fontos része kéne legyen az étkezésnek!
VálaszTörlésEgyszerű levesnek tűnik, pedig milyen finom a tartalma! Én is leveses vagyok! Sőt, vannak olyan időszakaim, amikor jól elvagyok egész nap egy tartalmas leveskén :)
VálaszTörlésVicuska, mondjuk egy leves azért egész napra nem elég, de az ebéd nélküle nem ebéd, csak ettem valamit kategória!
VálaszTörlés