Ezt a 90 napos diétám tésztanapjára ötlöttem ki:
Kimértem 13 deka farfalla tésztát, és olaszosra (al dente) főztem, ami azt jelenti, hogy "harapható", picikét kemény, de nem nyers (ehhez elég sokat szoktam a tésztát kóstolni, de megéri).
Elkészítettem a pofon egyszerű mártást, amibe a tésztát beleforgattam:
olívaolajon megfuttattam egy kiskanálnyi gyömbéres fokhagymát (első kép sárgás massza), majd egy kiskanálnyi darált csípős pirospaprikát, és ugyanannyi sóban eltett petrezselyemzöldet. Végül meglocsoltam szójaszósszal, és a tésztát beleforgattam, és kissé lepirítottam.
Ez egy adagnyi, amitől jóllaksz. (Én egy óra múlva már éhes voltam, de ez beletartozik, a tészta engem nem nagyon laktat).
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése