2010. november 8., hétfő

A feleségem keksztortája

Ezt a desszertet előszeretettel adjuk a vendégeknek. Hatalmas előnye, hogy akkor jó, ha legalább 24 órát állt a hűtőben, hogy jól összeérjenek az ízek, és a keksz jól megpuhuljon. Nemrég elkészítettük kedves külföldi vendégeinknek. Sikere volt!
Íme a recept:

Hozzávalók:
háztartási keksz, tejfel, kristálycukor, 1 cs. vaníliás cukor, idénygyümölcs (idénybefőtt), gyümölcszselé.

Elkészítése:
A tejfölt és decinként egy kanál kristálycukrot + a vaníliás cukrot elkeverjük, leteszünk a tálba egy sor kekszet, erre tejfel jön, erre keksz, erre ( a legnagyobb meglepetésedre!) tejfel, majd keksz... amíg van alapanyag, és két-három centi híján tele a tál.
Ezután jön az idénybefőtt, amire nézve a követelmény, hogy kissé savanykás legyen: meggy, kajszi-, őszibarack, vagy ahogyan szereted...
Olvasd el a gyümölcszselé készítési utasítást, majd a zacsekot dobd a szemétbe, és öntsd rá a zselét (ne a zacskóra).
Az elkészült keksztortát legalább 24 órára tedd hűtőbe, tehát ne a vendégek érkezése előtt készítsd el. Valami fenséges, olcsó(?) és egyszerű, de nagyszerű desszert!

4 megjegyzés:

  1. idénybefőtt? :D az milyen? :)) amúgy nagyon szeretem ezt a sütit, jól néz ki a fotón!

    VálaszTörlés
  2. Mint az idénygyümölcs, csak nem kell megmosni.

    VálaszTörlés
  3. Hehe, laza poszt.:) Jó kaja, amúgy:)

    VálaszTörlés