2010. október 20., szerda

Zöldséges csirkemell bulgurral

Ezt ma találtam ki, egyébként kínainak indult volna, de nincs szójaszósz itthon, hát az meg milyen kínai kaja, amiből hiányzik? Nem? De!
Tehát mustárt elkevertem kevés cukorral, sóval, olívaolajjal és némi körteecettel (ezt helyettesítsd bátran) és a kockára vágott csirkemellet beletettem, elkevertem, és hagytam két órán keresztül pácolódni. Egy marok bulgurt két marok vízben feltettem, addig főztem, amíg elfőtte a levét.
A zöldségeket felvágtam: a sárgarépát csíkokra, a kaliforniai és TV paprikát kockára, a kígyóuborkát szintén. A brokkolit apróra szedtem, és egy kelkáposzta levelet is felcsíkoztam. Az újhagymát karikára szeleteltem, de persze a szárát is bele kell vágni. Egy evőkanál keményítőt hideg vízben feloldottam.
Jöhet a sütés: wokban olajat hevítettem, bele a bepácolt csirkehús. Amint kifehéredett, mehetnek a zöldségek, a sárgarépa elsőnek, a kelkáposzta másodiknak, majd a többiek egyszerre: zutty!
Sózni ne felejtsd el, meg borsozni, meg fűszerezni, ahogyan akarod. Amikor már kezd párolódni, de még roppanós a zöldség, akkor jó. mehet bele a bulgur, és rá a keményítő. Összekevertem, egy perc sütés, és kész.
Alaposan tessék megnézni a képet. Ez egy korszerű étel, senkinek nem lehet kifogása: a piros-fehér-zöld színek dominálnak!

JÓ ÉTVÁGYAT KÍNÁLOK!

2 megjegyzés: